Обавештење за студенте мастер студија

Обавештавамо студенте прве и друге године мастер струковних студија да ће се током трајања измењеног режима рада услед погоршане епидемиолошке ситуације настава одвијати у договору са предметним наставницима код којих слушају предмете, а не у просторијама ФТН Чачак. 

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СТУДЕНТЕ МАСТЕР СТРУКОВНИХ СТУДИЈА

Обавештавамо студенте МСС (прве и друге године) да су у обавези да прибаве налог на платформи Office 365, путем које ће се одвијати део наставе у текућој школској години.

Сви студенти који су доставили своје имејл адресе студентској служби примиће ових дана имејл у коме се наводи њихово корисничко име и привремена лозинка за приступ платформи Office 365. Студенти који нису претходно доставили адресу студентској служби треба да напишу имејл администратору платформе са захтевом за доделу налога, по упутствима датим на дну следеће странице: http://www.ftn.kg.ac.rs/Direktorijum/mjanjic//Office365/

По примању упуства за логовање, студенти треба да приступе платформи Office 365, и посебно покрену апликације Yammer и Teams, према следећем упутству. Препорука је да сви студенти активирају своје налоге најкасније до суботе 21.11.2020. године.

Истовремено, студенти ПРВЕ године МСС су у обавези да доставе попуњене ИЗБОРНЕ ЛИСТЕ предмета (Списак изборних предмета за сваки СП) студентској служби, електронским путем, на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., најкасније до среде 18.11.2020. до 12 часова. На основу тих података биће сачињен распоред наставе.

Ради лакшег опредељивања за изборне предмете, доступне су и књиге предмета са садржајем сваког понуђеног предмета и предвиђеним испитним обавезама:

СП Машинство и инжењерска информатика 

СП Електротехника и рачунарство 

СП Производно инжењерство 

Распоред наставе за ПРВУ и ДРУГУ годину МСС биће објављен током ове седмице на сајту струковних студија и на Yammer платформи.

Обавештење о почетку наставе МАСТЕР СТРУКОВНЕ СТУДИЈЕ

Обавештавамо студенте прве године мастер струковних студија да ће пријем студената бити одржан усуботу  21.11.2020. године у 10:00, и то према следећем распореду учионица, за сваки студијски програм мастер струковних студија:


СП Електротехника и рачунарство - учионица 111
СП Производно инжењерство - учионица 112

СП Машинство и инжењерска информатика – учионица 117.

Након пријема, студенти прве године мастер студија (I сем.) имаће наставу (од 10:30), по распореду који је доступан на ЛИНКУ.

Настава за студенте друге године мастер студија (III сем.) такође почиње у суботу 21.11.2020. године, по распореду који је доступан на ОВДЕ.

Предмети који нису наведени у распореду (и за прву и другу годину студија) изводиће се менторски, па су студенти у обавези да контактирају предметне наставнике који изводе наставу из тих предмета у текућем семестру и договоре се о даљем раду (наставнике контактирати најраније у понедељак 23.11.2020. године). Имејл адресе наставника доступне су на сајту за струковне студије (Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.). Наставници ће обавестити студенте о начину реализације наставе за сваки предмет. За предмете који ће се реализовати online, доступни су кодови предмета на мрежи Yammer.

Наставници који ће у суботу 21.11.2020. држати наставу (према распореду), држаће менторску наставу (консултације) од 12-12:30 часова и за друге предмете које они држе, а који нису предвиђени распоредом за ову суботу.

Студенти који су из здравствених, пословних или других разлога спречени да се појаве на настави у суботу, треба благовремено да контактирају предметне наставнике ради даљег информисања о току реализације наставе.

Подсећамо студенте да су у обавези да свакодневно проверавају сајт за струковне студије, уколико дође до евентуалних промена у распореду или отказивања наставе, у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом. Ношење маске, поштовање дистанце и других препорука су обавезујући за сва лица који се налазе у згради ФТН Чачак.

Свим студентима мастер студија, а посебно студентима прве године, желимо добродошлицу и успешан рад током студија!

ПРВИ струковни инжењер Информационих технологија и система дипломирао на струковним студијама

Sretenovic JovanСтудијски програм Информационе технологије први пут је акредитован 2017. године у оквиру Високе школе техничких струковних студија, када је и уписана прва генерација студената на овај студијски програм. Са поносом истичемо да ове године имамо ПРВОГ дипломираног студента на овом студијском програму Јована Сретеновића (104/17), који је свој дипломски рад са темом ''WEB дизајн: приступачност корисничког интерфејса'' радио из предмета Интернет програмирање. Рад је одбрањен 13.11.2020. године поред комисијом (др Наташа Гојгић, др Ивана Крсмановић и мр Биљана Савић) и оцењен је највишом оценом 10 (десет), чиме је Јован стекао звање струковног инжењера информационих технологија и система и диплому Факултета техничких наука у Чачку.

Јовану честитамо на постигнутом успеху са жељом да се ускоро запосли у струци, а његовим колегама желимо да и они убрзо стигну до жељених диплома.

Још чланака...