Обавештење о пријави испита за студенте основних струковних студија

Испити се могу пријавити на два начина:

1. Електронским путем:

Студенти треба да пошаљу имејл у коме се наводи следеће:

Име и презиме студента, број индекса, студијски програм и назив испита који пријављују.

Студенти који плаћају испите уз наведене податке шаљу и скенирану уплатницу (доказ о уплати на рачун 840-875666-84).  Имејл послати на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

2. На шалтеру студентске службе:

Пријаве се могу предати на шалтеру студентске службе од 11. јануара - 15. јануара 2021. од (10 -13 ч).

Студентска служба

IN MEMORIAM

Z RistanovicСа тугом и жаљењем вас обавештавамо да је јутрос преминуо дугогодишњи професор Високе школе техничких струковних студија у Чачку.

Др Зоран Ристановић рођен је 14. јуна 1950. године у Ракови код Чачка. Основну школу и Гимназију завршио је у Чачку. Основне студије на Електротехничком факултету у Београду, одсек за електронику,  смер аутоматско управљање, завршио је  1975. године, а магистарске студије 1996. године на групи за Електрична кола и системе. Дана 29. маја 2015. године успешно је одбранио докторску дисертацију под називом: ''Утицај параметара синтезе и структурних промена на магнетне карактеристике модификованих феритних прахова'', на Факултету техничких наука у Чачку и стекао научно звање – доктора техничких наука. Професор Ристановић је најпре кратко радио као млад инжењер у чачанској Слободи (1975-1976) и ПТТ Чачак (1976-1978), а затим се запослио у Вишој техничкој школи у Чачку. Професор Ристановић је  радио у  Високој школи техничких струковних студија у Чачку, почев од  01. октобра 1978. године, где је практично одрадио цео свој радни век. Прво у звању асистента, затим предавача, вишег предавача и професора струковних студија, изводио је наставу из предмета који припадају ужој стручној области Општа електротехника и електроника. Аутор је већег броја научних и стручних радова, и коаутор 3 збирке задатака из електротехнике. У заслужену пензију отишао је 1. oктобра 2018. године.

Генерације дипломаца електротехничког одсека памте чврсти стисак руке и његов широки осмех при додели дипломе, јер професор је тридесет година обављао функцију и послове шефа Електротехничког одсека. У настави увек строг али коректан, у опхођењу благ, по карактеру сталожен а проницљив, изразитих моралних особина, омиљени колега.

Допринос који је дао радећи у колективу Више техничке школе, а затим Високе школе техничких струковних студија Чачак је немерљив.

Комеморација ће бити одржана накнадно, о чему ћете бити благовремено обавештени.

Обавештење за студенте мастер студија

Обавештавамо студенте прве и друге године мастер струковних студија да ће се током трајања измењеног режима рада услед погоршане епидемиолошке ситуације настава одвијати у договору са предметним наставницима код којих слушају предмете, а не у просторијама ФТН Чачак. 

Још чланака...