Свечаном академијом и промоцијом инжењера основних и специјалистичких студија у петак 6. новембра 2015. године обележен је Дан школе. 

vstss1

- Педесет пет година колико постојимо, трудимо се да у покољења, која су долазила и одлазила из наше школе, унесемо много знања, много наде, младалачког заноса и радозналости. Од двогодишње Више техничке школе постали смо трогодишња Висока школа, а са специјалистичким студијама четворогодишња. У наредном периоду пред нама је изазов да акредитујемо мастер струковне студије и да постанемо високошколска установа  са петогодишњим професионалним образовањем. У  години која је за нама, на основним студијама, закључно са октобром, дипломирало је 179 студента на четири одсека, а диплому специјалисте стекло је 86 инжењера. У претходној школској години школа је наставила са радом на кадровском јачању па су два наша наставника, Јелена Јовановић и Зоран Ристановић стекли академски назив доктора наука – рекао је између осталог у поздравном говору др Дојчило Сретеновић.

 
visoka skola 3 visoka skola 1

Осим пет и по деценија постојања наше школе, ове године се навршило и десет година од када је Лазаревцу почела са радом високошколска јединица којом успешно руководи др Драган Брајовић. Истовремено у години када ова чачанска високошколска установа прославља 55. рођендан смер за Информатику обележава 15 рођендан, штампарија која ради у склопу школе обележава пет година рада, колико је прошло и од изласка из штампе првог броја стручног часописа Техника и пракса. Ове године изашао је и десети, јубиларни број студентског листа Индекспрес.

vstss3 vstss4
vstss5 vstss6

На свечаној академији проглашени су и најбољи студенти са 4 одсека. Најбоље студенте наградила је и Фондација ,,Професор Радован Ћирић’’, основана у част рано преминулог професора ВШТСС, а поклоне су добили и од пензионисаног професора др Миодрага Пантелића.

vstss7 s8

Александар Предојевић, председник Удружења студената Високе школе техничких струковних студија позвао је средњошколце да њихов избор буде управо ова школа јер пружа квалитетна знања. Присутнима су се обратили и други гости.

vstss9 vstss10 vstss11

У програму су учествовали и ученици музичке школе ,,Др Војислав Вучковић’’.

vstss12

vstss13 vstss14
vstss15 vstss16 vstss17

 ФОТО ГАЛЕРИЈА